Post thumbnail

Arkaden Open är tillbaka med säsong tre och denna gången växer turneringen till att inkludera skolor från hela Sverige.

Arkaden Open är en skolturnering för skolor i Sverige under gymnasienivå i datorspelet Counter-Strike: Global Offensive. Turneringen genomförs av elever vid Bobergsgymnasiet i Ånge och det är i år dags för den tredje säsongen.

”Det är extra spännande i år då vi för första gången har elever som själva deltog i Arkaden Open säsong ett som är med och arrangerar turneringen.” –Jonas Öberg, E-sportlärare Bobergsgymnasiet

Även i år så är Arkaden Bredband med som huvudpartner och prispotten på 10.000 kr betalas ut till vinnande skolor för att användas på något vis åt eleverna.
Utöver prispengarna så tillkommer ytterligare prispott i form av utrustning. Mer information om detta kommer.

Turneringen börjar med fyra kvalificeringar som spelas varje lördag med start vecka 8, och avslutas med ett slutspel som genomförs helgen vecka 13.

Lagen består av fem spelare som går på samma skola och syftet med turneringen är att lyfta gräsroten inom e-sport och skapa en plattform där unga gamers, med en e-sportdröm, kan spela med och mot andra jämngamla.

”Det var kul att få chansen att spela mot andra som var lika gamla och representera skolan i e-sport.” – Mattias Lindbom, Elev Bobergsgymnasiet och tidigare deltagare.

Nytt för i år är att de svenska e-sportorganisationerna Alliance, NIP, Godsent, Lilmix och Prima är med oss och alla lag som kvalificerar sig till slutspel kommer erbjudas ett coachingsamtal med en av deras coacher.

Mer information, och hur man anmäler ett lag hittar ni på sidan www.arkadenopen.se